ORTAK ÜRETİM

Masif Ahşap Panel Üretimi:

“Ahşap Panel” piyasadaki en çok talep edilen “Ara Ürün”dür. Mobilya imalatı, masa tablaları, mutfak tezgahı vb. için kullanılır.

Ahşap panel, “Masif Ahşap Panel” ve “Parmak Eklemli Ahşap Panel” olmak üzere iki tipte üretilebilmektedir.  İki ürün arasındaki ana fark “Parmak - Eklem” uzunluk ekleme işlemidir. Bu işlem sayesinde, 3.kalite ahşap kullanılabilir ve bu sayede daha ucuz ürün üretilebilir.

Masif Ahşap Panel  1. kalite ahşap kullanılarak üretilmiştir, bu nedenle bu tür ahşap paneller pahalıdır. Genel olarak, “Masif Ahşap Panel”, yüksek kalite, lüks mobilya üreticileri, lüks merdiven imalatçıları vb. talep edilmektedir.

 

Parmak Eklemli Ahşap Panel

“Ahşap Eklenmiş Ahşap Panel” üretmek için 3. kalite ahşap kullanılmaktadır. Parmak eklemli ahşap paneller her zaman ahşap olandan daha ucuzdur. Ayrıca, parmak eklemli ahşap panel müşteri isteğine göre istenilen boyutta üretilebildiği için talep edilmektedir.


 

Ahşap pencere

Ahşap pencereler Türkiye'de çok fazla talep görmeyebilir, ancak Avrupa'da büyük talep vardır. 

MOBİTEK ahşap pencere üretimi için özel seri makinelere ve Avrupa standartlarında bıçak setine sahiptir.

Avrupa pazarında, ahşap pencere üretimi için kullanılan ahşabın 3.kalitesi, ahşap birleştirme parmak-birleştirme teknolojisi ile üretilen kereste, ahşap pencerelerin üretiminde kullanılır. Ahşap pencereler için “stabilite” çok önemlidir, pencerelerin boyutsal olarak sabit olması gerekir, çünkü bu nedenle “Ahşap Katmanları” tarafından oluşturulan “kereste” kullanılmalıdır. “Ahşap Katmanları”, parmak eklemli kısa boylu (200 - 900 mm) keresteden oluşur.


 

Lamine Ahşap Kiriş

Lamine ahşap kiriş iç piyasa tarafından talep edilmektedir ve bu talep özellikle Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan gibi yabancı ülkelerden temin edilmektedir. 

Toptancılar endüstriyel lamine ahşap kiriş üretmiyor, üreticiler için kirişleri doğrudan ithal ediyor, bazı marangozlar kendi kullanımları için üretiyorlar.

Ladin ahşabı özellikle lamine ahşap kiriş üretirken tercih edilir, çünkü çamdan daha az reçine içerir, sıcak havalarda reçine akışı oluşur ve reçinenin kumaş, duvar vb.  yerlerden çıkarılması çok zordur.

MOBİTEK lamine ahşap kiriş için makine “Üç Katmanlı Laminasyon Presidir”


 

Pergola (Çardak), Balkon ve Ahşap Ev

Pergola, ahşap ev ve balkon, neredeyse benzer üretim süreçlerine sahiptir. Piyasada, marangozlar kendi tesislerinde lamine ahşap kirişler satın alır veya bazen üretirler. Ağaç bağlantı düğümlerini kendi tesislerinde işlemezler, çünkü hiç bir çekme işlemi yapmazlar, böylece ışın uzunluklarının hiçbiri net değildir. Tüm kirişleri müşterinin alanına taşırlar, ahşap bağlantı düğümlerini kullanışlı makineler ve yapılarla işlerler. Kalite her zaman açıktır, açıların ve uzunlukların kesinliği yoktur.

MOBİTEK ahşap ev ve gazebo parçaları üretebilen 2 yüksek teknolojik CNC makineye sahiptir .


 

Mobilya Parçaları

Mobilya parçaları, ağırlıklı olarak Kayın ahşabından üretilmektedir. Sandalye parçaları, masa ayakları, masa tablaları, kanepe ayakları vb. mobilya parçaları grubunda yer almaktadır.

MOBİTEK'de; Düz Mobilya Parçaları, Kavisli Mobilya Parçaları ve Desenli Mobilya Parçaları üretimi seri üretim yapan makine parkurunda yapılabilmektedir.